جراحی بینی گوشتی یکی از پرچالش ترین انواع جراحی زیبایی بینی است که به دلیل ساختار خاص پوست و غضروف، نیاز به مهارت و تجربه بالای جراح دارد، بینیهای گوشتی دارای پوست ضخیم و غضروفهای ضعیفتری هستند که فرم دهی به آنها دشوارتر است و در این نوع بینی، تمرکز اصلی جراح بر تقویت اسکلت غضروفی و کنترل تورم پس از عمل است تا نتیجهای طبیعی و ماندگار حاصل شود، بینی گوشتی شما هم برای جراحی مناسب است؟ بهترین سن برای انجام آن چه زمانی است؟ در ادامه پاسخ این پرسشها را خواهید یافت.



بینی گوشتی چه ویژگی هایی دارد؟
- این نوع بینی دارای ساختار استخوانی – غضروفی است،.
- پوست بینی، ضخیم است و این بینی دارای تعداد زیادی غده چربی بوده و پوست ضخیم بینی دارای منافذ وسیعی است.
- نوک این نوع بینی، پهن و بدون استخوان است.
- پره های بینی گوشتی، پهن، ضخیم و بلند است.
- غضروف و استخوان بینی گوشتی نسبت به بینی استخوانی، ضعیف است.
آیا جراحی بینی گوشتی برگشت پذیر است؟
اکثر افرادی که بینی گوشتی دارند، از ظاهر خود رضایت ندارند و می خواهند که با انجام جراحی، فرم زیباتری در بینی خود ایجاد کنند، برخی افراد تصور می کنند که نتیجه جراحی بینی گوشتی برگشت پذیر است و بعد از مدت زمانی بینی به شکل قبلی خود بر می گردد به همین علت این جراحی بینی را انجام نمی دهند.
امروزه با پیشرفت علم و تکنیک های انجام جراحی، نتیجه عمل بینی گوشتی برگشت ناپذیر است، جراحی ترمیمی بینی در بینی های گوشتی به نسبت بینی های استخوانی کمی بیشتر است زیرا افرادی که جراحی بینی گوشتی انجام میدهند در برخی از موارد از فرم بینی های خود رضایت کافی را ندارند.
نکاتی در خصوص قبل از انجام جراحی بینی گوشتی
اقداماتی که باید قبل از عمل بینی گوشتی انجام شود عبارتند از:
- انتخاب یک پزشک ماهر و با تجربه
- قبل از عمل مواظب باشید که سرماخورده نشوید.
- شب قبل از انجام عمل به حمام بروید و شام سبک بخورید، به مدت 8 ساعت قبل از انجام عمل چیزی نخورید و نیاشامید.
- باید هنگام عمل ناشتا باشید، اگر ناشتا نباشید، احتمال برگشت محتویات معده در حین عمل به داخل مجاری تنفسی و حلق وجود دارد و در نتیجه مشکلاتی برای بیمار و روند جراحی ایجاد می شود.
- خانم های محترم دقت داشته باشند که از لوازم آرایشی در روز عمل استفاده نکنند، مواد آرایشی در ناحیه چشم ها، باعث آلودگی در محل عمل می شوند.
- بهتر اینست که آقایان قبل از انجام جراحی، ریش و سبیل خود را بتراشند.
- بیمار باید قبل از عمل از لباس گشادتر و یا لباس دکمه دار استفاده کند تا با مشکلی در حین تعویض لباس مواجه نشود.
- اگر از داروی خاصی استفاده می کنید، حتما قبل از عمل با پزشک اطلاع دهید.
- اگر از داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن، وارفارین و ادویل استفاده می کنید، به مدت دو هفته قبل از عمل از مصرف آنها اجتناب کنید، این داروها موجب رقیق شدن خون می شوند و احتمال خونریزی در حین عمل افزایش می یابد.
- استفاده از قرص های راکوتان، برای دو ماه قبل از عمل ممنوع است.
- از کشیدن سیگار و مصرف الکل برای یک هفته قبل از عمل، خودداری کنید.
- خانم های گرامی: اگر روز عمل بینی با دو روز اول عادت ماهیانه، برخورد کردید، حتما به پزشک اطلاع دهید.
فیلم واقعی اتاق عمل بینی گوشتی
فیلم اتاق عمل جراحی بینی گوشتی
برای مشاهده ویدئوهای بیشتر از عمل جراحی بینی گوشتی می توانید به کانال آپارات دکتر حمیدرضا فتحی مراجعه کنید.
انواع بینی گوشتی
بینیهای گوشتی بر اساس ساختار پوست، فرم نوک بینی و ویژگیهای بافتی، به چند نوع مختلف تقسیم میشوند و شناخت این انواع به جراح کمک میکند تا روش مناسب تری برای جراحی انتخاب کند، در ادامه، رایج ترین انواع بینی گوشتی معرفی شدهاند:
بینی گوشتی دارای غدد چربی زیاد
غدد چربی زیر پوستی موجود در این نوع بینی، فعال هستند، منافذ پوستی بزرگ و زیاد است و بعد از عمل باید از رژیم غذایی خاصی استفاده شود، مصرف داروهای خاص باید 6 ماه قبل از انجام عمل قطع شوند.
بینی گوشتی دارای پوست ضخیم و غدد کم کار
این نوع بینی دارای پوستی براق و قرمز است، این نوع بینی برای انجام جراحی به دلیل داشتن پوستی ضخیم کمی جراحی پیچیده تری دارد و در این نوع بینی امکان عروسکی شدن بینی و تغییرات زیاد وجود ندارد، در صورتی که بینی های استخوانی دارای پوست نازکی هستند و بعد از جراحی بینی استخوانی میتوان انتظار بینی با فرم عروسکی و فانتزی را داشت .
نحوه انجام عمل بینی گوشتی
این جراحی به دلیل پوست ضخیم و پره های بزرگ و هینطور غضروف ضعیف بینی های گوشتی، نسبت به جراحی های دیگر کمی سخت تر و پیچیده تر است و باید برای انجام آن به بهترین جراح بینی مراجعه کنند، برای انجام این جراحی فرد در ابتدا تحت بیهوشی قرار گرفته و سپس با یکی از روش های باز یا بسته برش هایی بر روی بینی ایجاد شده و تغییرات لازم بر روی بینی اعمال خواهد شد.
بعد از اعمال تمام تغییرات برش های ایجاد شده با استفاده از بخیه های جذبی یا غیر جذبی بسته شده و در صورت لزوم از آتل و اسپلینت بینی نیز استفاده می شود.
انواع روش های جراحی بینی گوشتی
این جراحی سه نوع روش دارد که عبارتند از:
جراحی بینی گوشتی به روش باز
در این روش، برش کوچکی بر روی پایه میانی بینی (کلوملا) ایجاد میشود و پوست بینی کاملا بالا زده میشود تا جراح دید مستقیمی به ساختار داخلی داشته باشد، این روش دقت بالا در اصلاح فرم نوک بینی و امکان تقویت غضروفهای ضعیف با پیوند غضروف را دارد و برای
بینیهای گوشتی با نوک بسیار پهن یا افتاده بیشتر استفاده میشود.
جراحی بینی گوشتی به روش بسته
در این روش، تمام برشها از داخل بینی انجام میشود و پوست بالا زده نمیشود، زمان جراحی کوتاهتر و تورم و کبودی کمتر و برای بینیهای گوشتی با تغییرات محدود مناسب است.
جراحی تقویتی (غضروفگذاری)
از آنجا که غضروفهای بینی گوشتی معمولا ضعیف هستند، در این نوع جراحی از غضروفهای خود بیماراز تیغه بینی یا گوش برای تقویت اسکلت بینی استفاده میشود، موجب فرمدهی بهتر و ماندگاری بیشتر و همچنین جلوگیری از برگشت نوک بینی پس از عمل میشود، در این روش ضخامت بینی کم می شود و چربی زیر پوست بینی در قسمت نوک بینی برداشته می شودو پایه نوک بینی با اضافه کردن غضروف تقویت می شود.
فیلم جراحی بینی
نکاتی بعد از عمل بینی گوشتی
👈🏻 بعد از انجام جراحی زیبایی بینی، ورم بینی شروع می شود که علت اصلی ورم، آسیبی است که به بافت های بینی و جمع شدن مایعات درون بینی، ایجاد می شود و با استفاده از کمپرس سرد می توانید، میزان ورم را کاهش دهید.
👈🏻 حمام کردن بعد از عمل تا برداشتن گچ بینی، ممنوع است، بعد از جراحی گچ بر روی بینی قرار می گیرد که 3 الی 7 روز بعد از عمل گچ برداشته می شود و در این مدت حمام رفتن موجب خیس شدن گچ می شود.
👈🏻 حمام کردن با آب داغ بعد از عمل، ممنوع است، آب داغ موجب افزایش ورم می شود.
👈🏻 میزان نمک مصرفی را به کمترین مقدار خود برسانید، سدیم موجود در نمک باعث افزایش التهاب و ورم می شود.
👈🏻 بعد از عمل در زمان خوابیدن باید به پشت بخوابید و سر خود را بالاتر از حد معمول نگه دارید، طوری که به طرفین نچرخید تا صدمه ای به بینی در اثر چرخیدن وارد نشود و برای این منظور می توانید دو عدد بالش را در کناره های سر قرار دهید، بالا نگه داشتن سر باعث افزایش سرعت جریان گردش خون می شود، در نتیجه ورم اطراف چشم و بینی کاهش می یابد.
👈🏻 بعد از عمل در زمان خوابیدن باید به پشت بخوابید و سر خود را بالاتر از حد معمول نگه دارید، طوری که به طرفین نچرخید تا صدمه ای به بینی در اثر چرخیدن وارد نشود و برای این منظور می توانید دو عدد بالش را در کناره های سر قرار دهید. بالا نگه داشتن سر باعث افزایش سرعت جریان گردش خون می شود، در نتیجه ورم اطراف چشم و بینی کاهش می یابد.
👈🏻 وجود خونریزی به صورت خونابه در مقدار کم، بعد از جراحی کاملا طبیعی است اما اگر میزان خونریزی زیاد باشد و از شکل خونابه ای خارج شود، فورا به پزشک مراجعه کنید.
👈🏻 بعد از برداشتن گچ بینی از چسب بینی استفاده می شود و چسب زدن بینی برای جلوگیری از بروز تورم بیشتر، لازم است، مدت زمان استفاده از چسب در جراحی بینی گوشتی نسبت به استخوانی بیشتر است و با یاد گیری نحوه چسب زدن کمک می کنید تا بهبودی شکل بینی و استحکام بینی بعد از جراحی بهتر انجام شود.
👈🏻 اگر دچار تب بالاتر از 38 درجه شدید، استفراغ و یا اسهال شدید، افزایش ضربان قلب شدید و یا تنفس غیر طبیعی و سریع شدید، به پزشک اطلاع دهید.
تفاوت بینی گوشتی با بینی استخوانی
در جدول زیر تفاوتهای اصلی بین بینی گوشتی و بینی استخوانی از نظر ساختار، ظاهر و واکنش به جراحی آورده شده است:
ویژگی | بینی گوشتی | بینی استخوانی |
ضخامت پوست | ضخیم و چرب | نازک و ظریف |
ساختار غضروفی | غضروف ضعیف و نازک | غضروف سفت و مستحکم |
شکل نوک بینی | پهن، افتاده یا گرد | تیز، برجسته یا استخوانی |
انعطافپذیری در جراحی | کمتر، به دلیل پوست ضخیم و برگشتپذیری بالا | بیشتر، نتایج قابل پیشبینیتر |
میزان تورم بعد از جراحی | زیاد و طولانیمدت | کمتر و کوتاهتر |
نتایج جراحی | نیاز به تقویت غضروف، زمان بیشتر برای نتیجه نهایی | نتایج سریعتر و ماندگارتر |
روش جراحی پیشنهادی | جراحی باز با تقویت ساختار داخلی | جراحی بسته یا باز بدون نیاز به تقویت زیاد |
عمل بینی گوشتی در مردان و زنان تفاوت دارد؟
جراحی بینی گوشتی در مردان و زنان تفاوتهایی دارد. در ادامه، برخی از این تفاوتها را برای شما توضیح میدهم:
عمل بینی گوشتی مردانه
در جراحی بینی گوشتی مردانه، معمولا هدف از عمل جراحی تغییر در شکل و ابعاد بینی به نحوی است که با ویژگیهای مردانه تطابق داشته باشد، همچنین باید گفت که شکل بینی در مردان نیز متفاوت است، یعنی در واقع بینی مردان به طور معمول بزرگتر و دارای چربی بیشتری است.
باید به این نکته اشاره کرد که برای انجام این جراحی در مردان تمرکز بر آن است که بینی ظاهر فانتزی و زنانه ای نداشته باشد.
عمل بینی گوشتی زنانه
انجام این جراحی در زنان با هدف کوچک کردن بینی انجام می شود و نتیجه این جراحی به طور معمول بینی با نوک کوچک تر و انحنای بیشتر خواهد بود، مهم است برای تعیین روش مناسب جراحی بینی گوشتی، با یک جراح پلاستیک مشورت کنید، او میتواند با توجه به ویژگیهای شخصی شما و هدف از جراحی، پیشنهادات مناسبی ارائه دهد.
بهترین جراح بینی گوشتی در تهران چه کسی است؟
دکتر حمیدرضا فتحی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، یکی از جراحان برجسته در تهران است که در زمینه جراحی بینی گوشتی شهرت دارد، ایشان با بهرهگیری از تکنیکهای پیشرفته و تجربه گسترده، توانستهاند نتایج طبیعی و ماندگاری را برای بیماران خود فراهم کنند.
اگر به دنبال جراحی بینی گوشتی با نتایج طبیعی و ماندگار هستید، دکتر حمیدرضا فتحی گزینهای قابل اعتماد در تهران محسوب میشود.
سوالات متداول جراحی بینی گوشتی
به طور معمول توصیه می شود که این جراحی زمانی که فرد به سن بلوغ رسیده و رشد بینی کامل شده انجام شود که در نتیجه سن مناسب برای انجام این جراحی در دختران 14 سالگی و در پسران 16 سالگی و بهترین سن نیز بعد از 18 سالگی است.
از آنجایی که پوست بینی گوشتی ضخیم است بنابراین تورم بعد از جراحی در این نوع بینی ها نیز بیشتر است، که حتی کاهش و از بین رفتن این تورم نیز امکان دارد در حدود یکسال بعد از جراحی به طول بیانجامد.
بله، تزریق کورتون کمک بسیار زیادی به کاهش تورم بعد از جراحی خواهد کرد، ولی حتما باید با تجویز پزشک متخصص صورت بگیرد. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که هر یک ماه یا سه ماه باید این تزریق تکرار شود.
در نهایت…
جراحی بینی گوشتی با وجود چالشهایی مانند پوست ضخیم و غضروف ضعیف، در صورت انجام توسط جراح ماهر میتواند نتایج طبیعی، پایدار و رضایتبخشی به همراه داشته باشد، با استفاده از تکنیکهای مدرن تقویت ساختار بینی، فرمدهی مناسب و کنترل تورم پس از عمل، افراد دارای بینی گوشتی نیز میتوانند به چهرهای متناسبتر و زیباتر دست یابند، انتخاب جراح باتجربه کلید موفقیت این عمل است.
0 Comments