لیپوساکشن، روش جراحی است که چربی ها با استفاده از تکنیک ساکشن از قسمت های مختلف بدن از جمله شکم، ران ها، بازوها و گردن برداشته می شوند.
لیپوساکشن همچنین به فرم دهی نواحی گفته شده نیز کمک می کند. لیپوساکشن با عنوان بادی کانتورینگ نیز شناخته می شود.
لیپوساکشن به عنوان یک روش کاهش وزن در نظر گرفته نمی شود. افرادی که اضافه وزن دارند و یا به دنبال کاهش وزن بیشتر با ورزش و رژیم غذایی هستند، می توانند از مزایای لیپوساکشن بهره مند شوند.
افرادی که تجمع چربی در برخی نواحی بدنشان زیاد است و در عین حال، وزن بدنی ثابتی دارند، گزینه های مناسبی برای لیپوساکشن هستند.
دلایل انجام لیپوساکشن
از لیپوساکشن به منظور برداشت چربی از نواحی خاصی از بدن که به ورزش و رژیم غذایی پاسخ نمی دهند، استفاده می شود از جمله شکم، ران ها، بازوها. از این روش هم چنین برای کوچک کردن سینه و یا درمان ژنیکوماستی نیز استفاده می شود.
زمانی که چاق می شوید، سلول های چربی افزایش سایز و حجم پیدا می کنند. لیپوساکشن تعداد سلول های چربی را کم می کند و میزان برداشته شدن چربی به حجم چربی و هم چنین ظاهر ناحیه مورد نظر بستگی دارد. بعد از لیپوساکشن، پوست فرم جدیدی به خود می گیرد و اگر الاستیسیته و کشسانی پوست خوب باشد، پوست ظاهر نرم و صافی خواهد داشت. نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که لیپوساکشن به رفع سلولیت و یا دیگر ناهنجاری های پوستی کمکی نمی کند.
افرادی که خواهان لیپوساکشن هستند، باید از لحاظ بدنی در سلامت کامل باشند و مبتلا به شرایط خاص پزشکی مانند بیماری عروق کرونری، دیابت و یا سیستم ایمنی ضعیف نباشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مطلب مرتبط با لیپوماتیک شکم و پهلو را در سایت دکتر فتحی نیز مطالعه فرمایید.
چه آمادگی قبل از لیپوساکشن نیاز است؟
قبل از جراحی، حتما با بیمار در خصوص تمام مراقبت ها صحبت خواهد شد. پزشک به بررسی سوابق پزشکی و هم چنین داروهای مصرفی می پردازد. معمولا توصیه می شود مصرف برخی داروهای خاص مانند داروهای رقیق کننده خون و یا داروهای ضد التهابی و غیراستروئیدی از سه هفته قبل از جراحی قطع شوند.
نیاز است قبل از لیپوساکشن تست های آزمایشگاهی نیز انجام شود.
روند انجام لیپوساکشن
لیپوساکشن می تواند با بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی انجام شود. در طول عمل، سطح اکسیژن، ضربان قلب و فشار خون بررسی می شود. این روند در حدود چند ساعت به طول می انجامد که به میزان چربی که باید برداشته شود، بستگی دارد. در این جراحی پزشک و متخصص زیبایی باید تخصص کافی داشته باشد که هنگام مکش چربیها به بافتهای اساسی بدن آسیب وارد نشود. از طریق سوراخ های ریزی که توسط جراح ایجاد می شود لوله بسیار نازکی به نام کانولا وارد بافت چربی می شود و با حرکات ارتعاشی چربی های انباشته شده در آن قسمت خرد شده و توسط دستگاه مکشی بیرون کشیده می شود، هرچه لیپوساکشن با ظرافت بیشتری انجام شود عوارض کمتری همراه خواهد داشت. از این رو همواره توصیه میشود برای جراحی لیپوساکشن به خوبی تحقیق شود و به پزشک و بهترین جراح پلاستیک تهران مراجعه شود.
انواع لیپوساکشن
در ادامه این بخش می خواهیم بیشتر به انواع لیپوساکشن بپردازیم.
لیپوساکشن تامسنت
شایع ترین نوع لیپوساکشن که در آن، محلول استریلی مخلوط با آب نمک تزریق می شود که به برداشت چربی کمک می کند. با این تزریق، رگ های خونی ناحیه مورد نظر منقبض خواهد شد. برش های کوچکی بر روی پوست زده می شود و لوله ظریفی به نام کانولا، زیر پوست قرار می گیرد. کانولا به وکیوم متصل می شود تا چربی و خون از بدن ساکشن شود.
لیپوساکشن همراه اولتراسوند
در این روش، میله فلزی امواج اولتراسوند را به زیر پوست ارسال می کند که منجر به تخریب سلول های چربی می شود که برداشت چربی نیز آسان تر خواهد شد.
لیپوساکشن با لیزر
در این روش از انرژی لیزر برای شکسته شدن و برداشت سلول های چربی استفاده می شود. فیبر لیزر از طریق برش کوچکی داخل پوست قرار می گیرد و چربی با استفاده از کانولا برداشته خواهد شد.
اقدامات بعد از لیپوساکشن
مشاهده درد، تورم و کبودی کاملا طبیعی است و معمولا داروهای مسکن و آنتی بیوتیک به منظور کاهش درد و پیشگیری از بروز عفونت برای بیمار در نظر گرفته می شود. معمولا نیاز است بیمار گن مخصوصی را بیوشد تا از میزان ورم کاسته شود.
توصیه می شود بیمار چند روزی را در منزل استراحت و از انجام کارهای شدید بدنی مانند ورزش، خودداری کنند.
نتایج لیپوساکشن
بعد از لیپوساکشن، به مرور شاهد برطرف شدن ورم خواهیم بود و می توانیم این گونه بگوییم که نتایج نهایی بعد از گذشت چند ماه مشخص خواهند شد.
کاملا طبیعی است که با بالا رفتن سن پوست کمی افتاده و شل شود اما در صورتی که بیمار رژیم مناسبی داشته باشد و ورزش کند، نتایج بهتری را به همراه خواهد داشت. اگر فردی بعد از جراحی، افزایش وزن داشته باشد، میزان تجمع چربی نیز تغییر خواهد کرد. جهت مشاوره آنلاین با دکتر حمیدرضا فتحی می توانید از طریق سامانه ماوراطب اقدام کنید.
مزایا و معایب لیپوساکشن
لیپوساکشن یک فرایند جراحی است که مزایا و معایبی را نیز به همراه دارد، در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.
مزایا
✨ کاهش چربی موضعی
لیپوساکشن به منظور کاهش چربی اضافی در مناطق مختلف بدن از جمله شکم، پهلوها، رانها و سینهها مؤثر است.
✨ بهبود ظاهر بدن
لیپوساکشن با کاهش چربی در مناطق مورد نظر میتواند به شما کمک کند تا ظاهر بدن خود را بهبود بخشیده و تناسب اندام بهتری داشته باشید.
✨ افزایش اعتماد به نفس
اعتماد به نفس شما با کاهش چربی و بهبود ظاهر بدن، ممکن است نیز افزایش یابد.
معایب
⚠️ لیپوساکشن مانند دیگر جراحی ها با عوارضی همراه است که این عوارض شامل عفونت، خونریزی، تورم و درد ممکن است.
⚠️ در صورت رعایت نکردن مراقبت ها امکان بازگشت وزن وجود دارد.
⚠️ در برخی موارد، نتایج لیپوساکشن ممکن است کمتر از انتظار شما بوده و در برخی موارد ممکن است چربی مجدداً جمع شود.
⚠️ در صورتی که شما مشکلاتی در سلامتی شما وجود داشته باشد، لیپوساکشن ممکن است برای شما مناسب نباشد.
سوالات متداول لیپوساکشن
لیپوساکشن به طور معمول برای افرادی که وزن نرمال دارند و فقط مشکلات محدودیت چربی در مناطق خاص بدن دارند، مناسب است. و در خصوص سن باید گفت که انجام این جراحی برای بزرگسالان مناسب بوده و برای نوجوانان در صورتی که مشکل خاصی چربی های اضافه برای آن ها ایجاد کرده باشد مناسب است.
بله، می توان گفت که لیپوساکشن جهت کاهش چربی در نواحی مانند شکم و رانها مناسب بوده و این مناطق از جمله محلهایی هستند که چربی اضافی به طور معمول تجمع مییابد و با تغییر رژیم غذایی و ورزش، به سختی کاهش پیدا خواهد کرد. لیپوساکشن به کمک خواهد کرد تا چربی اضافی در این مناطق را به طور مستقیم و کامل کاهش دهید.
باید بدانید که…
لیپوساکشن یک روش جراحی جهت کاهش چربی موضعی در بدن است و در واقع این فرایند کمک خواهد کرد تا چربی اضافی در مناطق خاصی مانند شکم و رانها از بین ببرد، و باید به این نکته اشاره کرد که قبل از تصمیم گیری درباره انجام لیپوساکشن، باید با پزشک خود در مورد شرایط سلامتی و انتظارات خود صحبت کرده تا پزشک شما بتواند شما را با جزئیات بیشتری در مورد روند لیپوساکشن و نتایج آن آشنا کند و راهنماییهای لازم را به شما بدهد.
0 Comments