جراحی ترمیمی بینی یا جراحی ثانویه بینی نوعی جراحی زیبایی بینی است که با هدف بهبود و ترمیم ایرادات بینی انجام می شود.
ایراداتی که در طی عمل ترمیمی بینی اصلاح می شوند به دو دسته تقسیم بندی می گردند، اول ایراداتی هستند که از ابتدا وجود داشتند اما در جراحی اولیه بینی برطرف نشدند.
دوم ایراداتی هستند که در طی جراحی اولیه بینی مثل بروز مشکل در روند عملکرد طبیعی بینی و صدادار شدن تنفس ایجاد شده اند و باید به منظور بهبود و برطرف ساختن آنها جراحی را به طور مجدد تکرار کرد.
در جراحی ترمیمی بینی، پزشک ممکن است از روشهای مختلفی مانند روش باز یا بسته برای ایجاد برش ها استفاده کند و سپس تغییرات اعمال شود. در این مقاله به طور کامل در مورد عمل ترمیمی بینی و همینطور زمان مناسب انجام آن صحبت خواهیم کرد، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
جراحی بینی برای سومین بار
علت انجام جراحی ترمیمی بینی
این جراحی به علت های مختلفی انجام می شود که یکی از مهم ترین آن ها عدم رضایت از نتیجه جراحی اولیه است و همینطور ایراداتی که در جراحی اولیه ایجاد شده یا رفع نشده باقی مانده است. از جمله مواردی که موجب می شود تا بعد از جراحی اولیه نیاز به جراحی مجدد بینی باشد عبارتند از:
- چسبندگی ها و فرورفتگی های بینی
- پهن به نظر رسیدن بینی از رو به رو
- زیاد بودن فاضله بین سوراخ های بینی
- مشکلات تنفسی
- مسدود شدن راه تنفسی
- پایین بودن نوک بینی
- غیرطبیعی به نظر رسیدن ظاهر بینی
- باریک بودن بیش از حد تیغه بینی
- تقارن نداشتن دو طرف بینی
- برطرف نشدن انحراف بینی
- باقی ماندن جای زخم داخل یا خارج بینی
مزایای عمل ترمیمی بینی
نتایج مثبتی که بعد از انجام جراحی ترمیمی بینی حاصل می شود موارد زیر هستند:
✨ برطرف ساختن افتادگی نوک بینی: در مواردی بعد از عمل بینی، نوک بینی افراد دچار افتادگی می شود. این عارضه بیشتر در بینی های گوشتی رخ می دهد. زیرا که بینی های گوشتی غضروف و استخوان کمتری دارند و نقطه اتکا پوست بینی ضعیف است. بنابراین بعد از گذشت زمانی احتمال به وجود آمدن افتادگی نوک بینی وجود دارد. به همین دلیل در طی جراحی ثانویه بینی در نوک بینی غضروف یا استخوان پیونده زده می شود تا این عارضه برطرف گردد.
✨ تغییر سایز بینی: برخی از بینی های بزرگ بعد از عمل جراحی زیبایی نیز همچنان بزرگ هستند و سایز آنها به اندازه مطلوب کوچک نشده است. به همین دلیل در طی جراحی ثانویه، مجدد تغییر سایز انجام می شود.
✨ رفع پهنای پل بینی
✨ رفع پهنای نوک بینی: بینی هایی که نوک پهنی دارند در صورتی که در جریان جراحی اولیه بینی به میزان کافی کوچک نشده باشند می توان با عمل دوباره بینی پهنای آن ها را کاهش داد.
✨ برداشتن قوز روی بینی: در صورتی که پزشک جراح برش های لازم را در بخش های استخوانی بینی انجام نداده باشد گاها قوز روی بینی همچنان وجود دارد و ناصافی هایی را روی پل بینی مشاهده می کنیم. در عمل ثانویه بینی این عارضه را می توان بهبود بخشید و قوز روی بینی را به طور کامل برداشت.
✨ بهبود عدم قرینگی میان لوله های بینی: اگر بعد از جراحی اولیه بینی بین دو بخش کناری بینی عدم تقارن ایجاد گردد باید برای بهبود و رفع این عدم تقارن جراحی زیبایی بینی را به طور مجدد تکرار کرد.
✨ بهبود عملکرد تنفسی و رفع خر خر کردن در هنگام تنفس و باز شدن مجرای تنفسی: این مورد از عوارضی است که در صورت عدم مهارت و تخصص جراح در روند جراحی بینی احتمال بروز آن زیاد است. افراد گاها بعد از جراحی بینی دچار اختلال در فعالیت های طبیعی بینی می شوند. به طوری که در شب هنگام موقع خوابیدن دچار نفس تنگی و نیز در طول روز نفس کشیدن آن ها صدادار می شود. بنابراین این عارضه در روند جراحی ثانویه بینی به راحتی قابل رفع است.
بهترین زمان برای انجام جراحی ترمیمی بینی
در صورت مواجهه با هرگونه مشکلی بعد از جراحی بینی یکی از مهم ترین دغدغه های افراد این است که سریعاً تحت عمل ترمیمی قرار گیرند و مشکل را برطرف سازند. در حالی که عمل ترمیمی بینی بافاصله کم از جراحی اولیه بینی انجام نمی شود. بهترین زمان برای انجام جراحی ترمیمی یک سال بعد از جراحی اولیه بینی است.
به دو دلیل عمده این فاصله زمانی میان جراحی اولیه و ثانویه حفظ می شود:
اولا این که در طی جراحی اولیه بینی برش هایی در بخش های مختلف بینی ایجاد شده است که به مدت یک سال طول می کشد تا محل آنها بهبود پیدا کند. در واقع تا زمانی که پوست بینی به غضروف و استخوان زیرین خود جوش نخورد انجام مجدد جراحی بسیار خطرناک می باشد. بنابراین مراجعین باید به مدت یکسال صبر کنند تا روند بهبودی تکمیل گردد و بینی آمادگی انجام جراحی مجدد را داشته باشد.
دومین دلیل این است که گاها افراد به دلیل حساسیت ها و وسواس های بی مورد علیرغم این که هیچ مشکلی در ناحیه بینی به وجود نیامده است ایراداتی از ظاهر بینی می گیرند و از پزشک جراح خود می خواهند که برای آنها جراحی ترمیمی انجام دهد. بنابراین در این موارد جراحان توصیه می کنند که صبر کنید تا نتیجه نهایی جراحی را بعد از یکسال شاهد باشید. در صورتی که همچنان احساس کردید نتیجه جراحی با مطلوب شما فاصله دارد برای عمل ترمیمی بینی اقدام کنید. در بسیاری از موارد دیده شده است که افراد بعد ازگذشت یکسال و بهبود تورم بینی و ظاهر شدن نتیجه نهایی جراحی بینی از انجام جراحی ثانویه بینی منصرف شده و از خطرات جراحی ترمیمی ایمن گشتند.
عوارض جراحی ترمیمی بینی
عارضه هایی که بعد از جراحی ثانویه بینی ایجاد می شود همچون عارضه های بعد از جراحی اولیه بینی هستند و مورد خطرناکی وجود ندارد.
عارضه هایی همچون:
⚠️ کبودی
⚠️ تورم
⚠️ درد خفیف در روز های اولی بعد از جراحی بینی
⚠️ خونریزی
این عارضه ها طبیعی بوده و در مدت زمانی کوتاه کاهش پیدا می کنند.
نکات بعد از عمل ترمیمی بینی
اقداماتی که باید بعد از جراحی ترمیمی بینی انجام دهید و به روند بهبودی کمک شایانی خواهند کرد از این قرار هستند:
✅ برای کاهش کبودی و تورم در اطراف بینی و زیر چشم ها می توانید از کمپرس های یخ و گرم استفاده کنید. در دو روز ابتدایی بعد از جراحی ترمیمی باید از کمپرس های سرد استفاه کنید. اما در روزهای سوم و چهارم به بعد کمپرس گرم روی کبودی ها و تورم اطراف بینی قرار دهید. در روز هر دو ساعت یک نوبت و در هر نوبت به مدت 20 دقیقه کمپرس ها را روی محل های کبودی قرار دهید.
✅ برای کاهش میزان تحرک و فعالیت های عضلات صورت باید تا روز پنجم بعد از جراحی ترمیمی از غذاهای آبکی مصرف کنید. غذاهای نرم و آبکی به دلیل این که راحت تر جویده می شوند عضلات صورت را کمتر تحریک می کنند و روند بهبودی زخم ها سرعت بیشتری خواهد داشت.
✅ برای کاهش میزان خونریزی و افزایش سرعت بهبودی کبودی و تورم بعد از جراحی بینی نحوه خوابیدن شما در طول شب بسیار مهم است. باید به نحو طاق باز بخوابید و صورت تان رو به سقف باشد. از دو بالش روی هم استفاده کنید تا سرتان بالاتر از بدن تان باشد.
✅ برای شستشوی بینی باید از سرم های بهداشتی استفاده کنید. می توانید محلول شستشو دهنده را با سرنگ هایی معمولی به داخل بینی تزریق کنید تا مواد اضافی و نیز خونابه ها به بیرون تخلیه شود.
اهمیت انتخاب بهترین جراح ترمیمی بینی برای جراحی ثانویه بینی
همانطور که گفته شد به دلیل این که در عمل ترمیمی بینی تمام برش ها و نیز برداشت های استخوان و پوست بینی به طور مجدد انجام می شود این جراحی از حساسیت ویژه ای برخوردار است. از این رو لازم است که بهترین جراح ترمیم بینی را برای روند جراحی ترمیمی انتخاب کنید تا احتمال بروز مشکل و خطرات بعد از جراحی به صفر درصد برسد. زیرا که شانس جراحی بینی برای سومین بار وجود ندارد و خطرات و ریسک های بیشتری برای فرد به وجود می آید.
بهترین جراح ترمیمی بینی دارای ویژگی هایی است که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برخورداری از توانایی های علمی و عملی در زمینه انواع جراحی های بینی علی الخصوص جراحی ترمیم بینی
- کسب مدرک و تخصص در بهترین مراکز دانشگاهی و آموزشی
- مهارت و تجربه در بکار گیری انواع تکنیک های جراحی بینی در روند جراحی بینی و جراحی ثانویه بینی
- آَشنایی تخصصی با انواع تکنیک های تخصصی نوین و پیشرفته برای بهبود روند جراحی و به منظور افزایش موفقیت روند جراحی بینی
سوالات متداول جراحی ترمیمی بینی
جراحی ترمیمی بینی نسبت به جراحی اولیه بینی مدت زمان بیشتری طول می کشد زیرا که باید اقدامات بیشتری انجام شود. بنابراین گاهاً تا 4 ساعت عمل ترمیمی به طول می انجامد.
قیمت عمل ترمیمی همچون هزینه عمل جراحی اولیه بینی محاسبه خواهد شد و موارد زیر در افزایش یا کاهش هزینه عمل ترمیمی بینی دخیل هستند:
میزان تخصص پزشک جراح
میزان مهارت و تجربه پزشک جراح
هزینه های کلینیکی و مربوط به اتاق عمل
دستمزد پزشک جراح
برای دریافت مشاوره های بیشتر از دکتر حمید رضا فتحی فوق تخصص جراحی پلاستیک در رابطه با هزینه جراحی ترمیمی می توانید با شمارهای زیر تماس حاصل نمایید .
در نهایت…
در مقاله ای که گذشت تمامی بخش هایی که تدارک دیده بودیم بر اساس پرسش های پرتکراری بود که از سوی افراد و مراجعین به مطب بهترین جراحان بینی مطرح می شود. بنابراین تلاش مان بر این بود که بتوانیم مهم ترین سوالات افراد متقاضی جراحی ترمیمی بینی را پاسخ گوییم.
در صورتی که همچنان پرسشی برای شما وجود دارد و در این مقاله آن را پاسخ نگفته ایم و یا این که در طی مطالعه این مقاله پرسشی ایجاد گردید و ذهن شما را مشغول داشته است می توانید در زیر همین مقاله و در بخش کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید تا در اسرع وقت پاسخ دقیق و تخصصی آن را از آقای دکتر فتحی بگیریم و در همین بخش در زیر کامنت شما در اختیارتان قرار دهیم. برای مشاوره آنلاین با دکتر حمیدرضا فتحی کلیک کنید.
0 Comments