شست و شوی بینی بعد از جراحی از مهمترین نکاتی است که زیباجویان باید بعد از عمل بشناسند. نحوه شستن بینی بعد از جراحی بسیار مهم است زیرا باید حتما به درستی انجام شود تا فرد دچار عفونت بعد از این جراحی در بافت درونی بینی نشود و این ناحیه کامل ضدعفونی گردد. در این مقاله به طور کامل نحوه صحیح شست و شوی بینی بعد از جراحی را توضیح دادیم.
اهمیت شست و شوی بینی بعد از جراحی
شست و شوی بینی بعد از جراحی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و جزئی از مراقبت های بعد از عمل محسوب میشود. این فرایند به بهبود سریع تر بافت درون بینی کمک میکند و باعث کاهش و از بین رفتن برخی عوارض عمل بینی میشود. در ادامه بیشتر به اهمیت انجام این تکنیک اشاره خواهیم داشت:
پاکسازی لخته های خونی
شست و شوی بینی کمک میکند تا لخته های خونی که بعد از جراحی به وجود آمده و تجمع پیدا میکنند، پاک شوند. ذرات خون باقیمانده و خشک شده در هر سوراخ بینی، باعث ایجاد عفونت یا مشکلات دیگر میشوند، بنابراین از بین بردن این مخاط با استفاده از مایع شستشوی بینی بسیار مهم است.
باز شدن مجاری تنفسی
جراحی بینی باعث انسداد موقت مجاری تنفسی بینی شود و اختلال در تنفس را به وجود میآورد. شست و شوی بینی با استفاده از محلولهای نمکی ملایم موجود در داروخانه ها کمک میکند تا این مسدودیتها برطرف شود و تنفس آزادتر شود.
جلوگیری از خشکی و التهاب
بعد از جراحی، احتمال خشکی و حساسیت بینی وجود دارد التهاب شدید در بینی را موجب میشود. توجه کنید که حتما با مواد شستشوی نمکی رقیق موجود در داروخانه ها و مورد تایید بهداشت این فرآیند را انجام دهید و از آب نمک استفاده نکنید. زیرا نمک بیش از اندازه، موجب خشکی بیش از حد و حتی پارگی رگ درون بینی میشود.
حداقل رساندن خطر عفونت
شست و شوی بینی با محلول های شور میتواند به تمیزی و ضدعفونی کردن مناطق داخلی بینی کمک کند و خطر عفونت را کاهش دهد. این یکی از جوانب مهم در مراقبتهای بعد از جراحی بینی است.
روش های شست و شوی بینی بعد از جراحی
شست و شوی بینی بعد از جراحی دارای روش های مخصوصی است که هر فرد باید از قبل عمل آن ها را بشناسند. این مراحل براساس نوع جراحی و تشخیص پزشک متفاوت است اما در ادامه، چند روش عمومی برای شست و شوی بینی بعد از جراحی برای شما بیان میکنیم:
استفاده از محلول نمکی یکی از روشهای متداول برای شست و شوی بینی بعد از جراحی است. شما میتوانید محلول نمکی آماده را از داروخانه تهیه کنید و برای استفاده، آن را با استفاده از یک سرنگ به داخل بینی تزریق کنید. توجه داشته باشید در زمان شستشو لازم نیست محلول وارد حلق شود ، برای جلوگیری از این اتفاق در زمان وارد کردن محلول به آرامی فرآیند بازدم را انجام دهید.
سرم بینی از دیگر محلول های شستشوی بینی بعد از جراحی است که بسیار ملایم بوده و درون بینی را خشک و حساس نمیکند. شما میتوانید سرم بینی را با استفاده از سرنگ به داخل بینی تزریق کنید و سپس با آبکشی اصولی آن را با استفاده از همان سرنگ انجام دهید.
بعد از گذشت دو هفته برای شست و شوی بینی بعد از جراحی، میتوانید از آب معمولی استفاده کنید و با سرنگ این عملیات را انجام دهید.
نحوه شست و شوی بینی بعد از جراحی
در ادامه روش انجام شستشوی بینی بعد از عمل جراحی بینی را بیان میکنیم.
در ابتدا دست های خود را به دقت و با مایع و مواد ضد عفونی تمیز کنید تا از بروز عفونت به بینی پیشگیری کنید. سپس برای شستن بینی، از محلول نمکی بسیار ملایم استفاده کنید. قبل از استفاده، مطمئن شوید که محلول نمکی تمیز و ضدعفونی شده است.
برای استفاده از محلول نمکی و سرم های شستشو، معمولاً از یک سرنگ بدون سوزن استفاده میشود. در صورت استفاده از سرنگ، محلول نمکی را در سرنگ بریزید و آن را به آرامی و با فشار خیلی کم در داخل بینی تزریق کنید تا به سینوسهای بینی برسد و ضدعفونی را انجام دهد.
سپس با استفاده از آب معمولی همین کار را تکرار کنید تا نمک بر روی بافت های درونی بینی که به تازگی عمل شده است، باقی نماند.
از خشک کردن مجاری بینی خودداری کنید و با حوله بر سطح بینی خود فشار وارد نکنید. بهترین روش برای خشک کردن طبیعی مجرای بینی نفس کشیدن آهسته و طبیعی است.
نکات مراقبتی شست و شوی بینی بعد از جراحی
در این بخش به سه مورد از مهمترین نکات مراقبتی شست و شوی بینی بعد از جراحی اشاره خواهیم داشت:
✅ در طول شبانه روز حداقل سه مرتبه بینی را با محلول و سرم شستشو دهید.
✅ در زمان شستشو سعی در تخلیه مایع و فین کردن نکنید زیرا این کار باعث آسیب شدید به بافت نرم بینی میشود.
✅ بعد از شست و شوی بینی بعد از جراحی، محل زخم و جای بخیه های بیرونی را با پماد های تجویزی نرم و مرطوب کنید.
تا چه مدت بعد از عمل باید بینی را شست و شو داد؟
توصیه میشود حداقل به مدت دو ماه بعد از عمل بینی برای شستشو از سرم و محلول های مخصوص و ملایم استفاده کنید. این کار باعث سرعت بخشیدن و بهبودی بافت بینی و تنفس بهتر در دوران نقاهت میشود.
سوالات متداول شست و شوی بینی بعد از جراحی
برخی افراد محلول آب و نمک را در منزل به جهت شستشوی بینی درست میکنند اما باید بدانید که اگر نمک این محلول زیاد باشد، عوارض جانبی بسیاری به همراه دارد. خصوصا در همان ابتدا سوزش زخم های درونی و خشک شدن آن ها را برای فرد ایجاد میکند.
به طور معمول توصیه میشود که بعد از جراحی روزی سه بار این کار را انجام دهید. اگر با این کار احساس ناخوشی داشتید، میتوانید دو مرتبه در روز انجام دهید.
نتیجه گیری
شست و شوی بینی بعد جراحی از مهمترین مواردی است که افراد باید تا دو ماه ابتدایی بعد از عمل به آن اهمیت دهند. به انجام این فرآیند در طول روز حتما اهمیت دهید تا عوارض جانبی برای شما ایجاد نشود و به عفونت و التهاب ناشی از عدم رعایت بهداشت دچار نشوید. دکتر حمیدرضا فتحی در مورد نحوه انجام این کار حتما قبل از عمل زیبایی با زیباجو صحبت خواهد کرد.
0 Comments